suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite

Synnytysten palvelut

 • Palvelu
 • 10 kuntaa
 • Julkinen palvelu

Naistentautien ja synnytysten palveluihin kuuluvat muun muassa naistentautien erityissairaanhoito, sikiön rakenne- ja ultraäänitutkimukset sekä raskaana olevien, synnyttävien ja vastasyntyneiden hoito.

Hoitoa saat:

 • Naisten klinikalla, jossa tarjoamme laadukasta hoitoa raskaana oleville, synnyttäville ja heidän vastasyntyneilleen sekä naistentautien erikoissairaanhoitoa tarvitseville naisille.
 • Äitiyspoliklinikalla, joka on osa naisten klinikkaa. Äitiyspoliklinikalla tehdään raskauden aikaiset sikiön rakenne- ja muut ultraäänitutkimukset ajanmukaisilla ultraäänilaitteilla. Poliklinikalle lähetetään erikoissairaanhoitoa vaativat raskaana olevat äidit tutkimuksiin ja seurantaan.
 • Naistentautien ja synnyttäjien vuodeosastolla, jossa hoidamme naistentauteja sairastavia sekä raskaana olevia ja synnyttäneitä naisia, joiden ikä vaihtelee nuorista naisista pitkälle vanhuusikään.
 • Naistentautien poliklinikalla, jossa toimii gynekologinen vastaanotto sekä erikois- ja toimenpidepoliklinikka. Poliklinikkaan kuuluvat Urogynekologian poliklinikka, Infertiliteettipoliklinikka, Onkologian poliklinikka sekä Toimenpidepoliklinikka. Lisäksi poliklinikalla toimii myös seksuaaliterapeutin vastaanotto.
 • Urogynekologian poliklinikalla, jossa toteutetaan virtsankarkailupotilaiden tutkimista, hoidonohjausta sekä leikkausten suunnittelua.
 • Infertiliteettipoliklinikalla, jossa suunnitellaan ja toteutetaan hoitoja yhteistyössä eri lapsettomuusklinikoiden kanssa. Lisäksi poliklinikalla seurataan esimerkiksi endometrioosipotilaita.
 • Onkologian poliklinikalla, jossa toteutetaan gynekologisten syöpien hoitoja ja seurantaa erikoissairaanhoidon porrastuksen mukaisesti.
 • Toimenpidepoliklinikalla, jossa tehdään monipuolisesti hysteroskooppisia toimenpiteitä, kuten myoomien ja polyyppien poistoja.
 • Naisten ja lasten avosairaalassa, joka tarjoaa lääkärijohtoista erikoissairaanhoitoa perheen kotona ja kätilöpoliklinikalla. Potilaina voivat olla eri-ikäiset lapset ja naiset.

Naisten poliklinikan yhteydessä toimii seri-tukikeskus, joka on seksuaalista väkivaltaa kohdanneiden tukiyksikkö. Seri-tukikeskus on tarkoitettu 16-vuotiaille tai sitä vanhemmille uhreille sukupuolesta riippumatta. Tukikeskukseen voit hakeutua itse, läheisen kanssa tai viranomaisen ohjaamana kuukauden sisällä tapahtuneesta. Seri-tukikeskus toimii ympärivuorokautisesti kaikkina viikonpäivinä. Palvelut ovat asiakkaalle maksuttomia. Hoidon saaminen ei edellytä rikosilmoituksen tekoa, mutta hoitajat tukevat tarvittaessa sen teossa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Palvelusta vastaaKeski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Alue Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Reisjärvi, Toholampi, Veteli
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Keski-Pohjanmaan sosiaali- ja terveyspalvelukuntayhtymä Soite
Päivitetty: 23.3.2022