suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä

Synnytys

  • Palvelu
  • 13 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hoidamme raskaana olevia, synnyttäjiä ja vastasyntyneitä. Autamme raskauden suunnittelussa, jos raskauteen liittyy riskitekijöitä. Toimimme asiakaslähtöisesti ja hoitokäytäntömme ovat vauvamyönteisiä.

Teemme raskauden ultraääniseulontatutkimuksia. Varhainen ultraääniseulonta tehdään raskausviikoilla 12—13 lasketun ajan määrittämiseksi ja sikiöiden lukumäärän selvittämiseksi. Lisäksi tutkimuksessa voidaan mitata sikiön niskaturvotus ja tutkia sikiön rakenteet pääpiirteittäin. Toinen ultraääniseulonta tehdään raskausviikoilla 19—21 sikiön rakenteiden ja kasvun tarkastelemiseksi.

Tarvittaessa teemme lisätutkimuksia äidin perussairauden tai raskaudenaikaisen ongelman vuoksi. Tavoitteemme on näin varmistaa äidin ja sikiön hyvinvointi.

Tavallisimpia syitä odottavan äidin sairaalahoitoon osastolla ovat raskausmyrkytys, synnytyksen käynnistely, uhkaava ennenaikainen synnytys, monisikiöinen raskaus sekä muut seurantaa vaativat raskausongelmat.

Synnytyssalissa otamme vastaan synnyttäjiä sekä äitiyshuollon ja naistentautien päivystysasiakkaita ympäri vuorokauden. Järjestämme synnytysvalmennusta kaksi kertaa viikossa.

Synnytysvalmennusta järjestetään pienryhmävalmennuksena. Se on tarkoitettu ensisijaisesti ensisynnyttäjille ja synnytykseen mukaan tuleville tukihenkilöille.

Hyvä ajankohta valmennukseen osallistumiselle on noin raskausviikon 32 jälkeen.

Varaa aika synnytysvalmennukseen verkkoajanvarauspalvelussa (vain synnyttäjä ilmoittautuu). Muista perua aika, jos et pääse varattuun valmennukseen.

Palveluihimme kuuluu myös synnytyspelkojen käsittelyyn erikoistunut poliklinikka.

Imetyspoliklinikalla äidit saavat tukea imetykseen omien toiveidensa ja tavoitteidensa mukaan. Voit varata ajan imetyspoliklinikalle sähköisessä ajanvarauspalvelussa.

Toimi näin

Kun synnytys käynnistyy, ota yhteyttä synnytyssaliin ja kerro tulostasi. Ota neuvolakortti mukaan.

Ilmoittaudu keskussairaalan J2-talon yhteispäivystyksessä.

Kenelle ja millä ehdoin

Lääkärin ja hoitajan vastaanotolle tarvitset lähetteen neuvolastasi. Synnyttämään tullessa et tarvitse lähetettä.

Palvelu on maksullinen.

Lähetämme sinulle laskun sairaalamaksuista jälkikäteen.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaSiun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Heinävesi, Ilomantsi, Joensuu, Juuka, Kitee, Kontiolahti, Lieksa, Liperi, Nurmes, Outokumpu, Polvijärvi, Rääkkylä, Tohmajärvi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Siun sote – Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Päivitetty: 23.8.2021