suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Someron kaupunki

Suunterveydenhuolto

  • Palvelu
  • Somero
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskukset huolehtivat oman alueensa asukkaiden hammashoidon päivystyspalvelujen järjestämisestä arkisin klo 8.00–16.00. Hoitoonpääsy määräytyy hoidon tarpeen, kiireellisyyden ja hoidon vaikuttavuuden perusteella valtakunnallisten ohjeiden mukaisesti.

Suun terveydenhuollosta vastaa kunnan terveystoimi. Sen on järjestettävä asukkailleen suun terveydenhuollon palvelut. Palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon. Kunnan perusterveydenhuollon on suun terveydenhuoltoa järjestäessään tarvittaessa toimittava yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSomeron kaupunki
Palvelusta vastaaSomeron kaupunki
Alue Somero
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Someron kaupunki
Päivitetty: 21.1.2020