suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Vantaan kaupunki

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Vantaa
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuollon tehtävänä on edistää väestön suun terveyttä ja järjestää suun terveydenhuollon palveluja. Palveluja on tarjolla lasta odottaville perheille, lapsille, koululaisille, opiskelijoille, aikuisille, vanhuksille ja veteraaneille.

Ajanvaraus toimii keskitettynä puhelinpalveluna, jossa suun terveydenhuollon ammattihenkilö arvioi potilaan hoidon tarpeen. Hoitoon pääsy määräytyy hoidon tarpeen ja sen edellyttämän kiireellisyyden mukaan. Tutkimuksista ja hoidosta peritään asiakasmaksuasetuksen mukaiset maksut 18 vuotta täyttäneiltä.

Erikoishammaslääkäritasoinen hoito järjestetään omana toimintana Vantaan suun erikoishoidon yksikössä. Virka-ajan ulkopuolinen päivystys järjestetään yhteistyössä pääkaupunkiseudun kuntien kanssa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu vantaalaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaVantaan kaupunki
Palvelusta vastaaVantaan kaupunki
Alue Vantaa
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Vantaan kaupunki
Päivitetty: 25.9.2020