suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Suun terveydenhuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Uudenkaupungin kaupunki
Alue: Kustavi, Pyhäranta, Taivassalo, Uusikaupunki, Vehmaa
Palvelun kieli: suomi

Tarjoamme yksilöllistä, asiakaskeskeistä suun terveydenhuoltoa tavoitteenaan terve ja tyytyväinen asiakas. Panostamme erityisesti laatuun, potilasturvallisuuteen ja ennaltaehkäisevään hammashoitoon.

Suun terveydenhuollon palveluja tarjotaan kaikille asukkaille iästä riippumatta. Alle 18-vuotiaiden hammashoito on maksutonta. Rintamasotilastunnuksen, rintamapalvelutunnuksen, rintamatunnuksen ja veteraanitunnuksen omaavilta tai henkilöiden, joilla on todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta, hampaiden tarkastukset, ehkäisevän hoidon ja proteettisen hoidon toimenpiteet ovat maksuttomia.

Uudenkaupungin terveyspalvelut tuottavat hammashuollonpalvelut. Tähän kuuluvat pääterveysaseman hammashoitola, Kalannin hammashoitola, Vehmaan hammashoitola, Taivassalon hammashoitola, Kustavin hammashoitola, vastaanotto toistaiseksi Taivassalossa ja Pyhärannan hammashoitola.

Ilta-, viikonloppu- ja arkipyhäpäivystyksestä vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ylläpitämä alueellinen päivystys. Osoite: Tyks, T-sairaalan yhteispäivystys, Savitehtaankatu 1, Turku.

Päivystykseen hakeudutaan tekemällä ajanvaraus puhelimella samana päivänä arkisin klo 15.30-18.00 ja lauantaisin, sunnuntaisin sekä arkipyhinä klo 9.00-11.00. Ajanvarauspuhelin 02 3131 564. Muina aikoina virka-ajan ulkopuolella saa äkillisiin vaivoihin neuvontaa ja hoitoonohjausta T-sairaalan päivytyksen puhelinneuvonnasta 02 313 8800.


Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Uudenkaupungin kaupunki