suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Hammashuollon tavoitteena on asiakkaan omien hampaiden säilyttäminen toimintakykyisinä koko eliniän. Tässä tavoitteessa ovat apuna ennen kaikkea hampaiden kotihoito, hammashoitolassa annettu terveysneuvonta sekä ennaltaehkäisevät ja korjaavat hammashoidon toimenpiteet.

Koko väestö on oikeutettu hammashoitoon terveyskeskuksissa. Neuvolaikäisistä kutsutaan hammastarkatukseen 8 kk, 2,5- ja 5-vuotiaat sekä koululaisista 1-, 3-, 5- ja 8-luokkalaiset. Muutoin kuntalaisten tulee varata itse tarkastus- ja hoitoajat.

Käynnit ovat maksuttomia alle 18-vuotiaille. Rintamaveteraaneille tarkastus on maksuton, muu hoito on maksullista. Raahen kaupunki, Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat osallistuvat veteraanien hammashoitomaksuihin.

Hammashuolto pyrkii rajallisten resurssien mukaan tarjoamaan tarvittavat hammaslääketieteelliset palvelut.

Toimi näin

Yksi-, kolme- ja viisivuotiaat kutsutaan hammastarkastukseen sekä koululaisista 1-, 3-, 5- ja 8-luokkalaiset. Muutoin kuntalaisten tulee varata itse tarkastus- ja hoitoajat.

Särkypotilaat pääsevät yleensä hoitoon vuorokauden sisällä. Särkypäivystyksessä annetaan vain ensiapu äkilliseen hammassärkyyn ja hammastapaturmiin. Särkypäivystystä järjestetään arkipäivisin kaikissa hammashoitoloissa. Aika tulee varata oman päivystysalueen hammashoitolasta klo 8-11 välillä.

Kesällä hammashoidon toimintaan vaikuttavat sivutoimipisteiden kesäsulut. Pääterveysaseman hammashoitola on auki koko kesän.

Suun terveydenhoitoon liittyvistä asioista voi kysyä myös NettiRassin kautta osoitteessa www.nettirassi.fi. Ajanvarauksemme toimii kuitenkin vain puhelimitse.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Käynnit ovat maksuttomia alle 18-vuotiaille. Rintamaveteraaneille tarkastus on maksuton, muu hoito on maksullista. Raahen kaupunki, Pyhäjoen ja Siikajoen kunnat osallistuvat veteraanien hammashoitomaksuihin.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Palvelusta vastaaRaahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Päivitetty: 17.12.2019