suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Porin kaupunki

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 3 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Porin perusturvan suun terveydenhuolto tuottaa suun terveyttä edistäviä, korjaavia ja kuntouttavia palveluita kaiken ikäisille Porin, Merikarvian ja Ulvilan asukkaille.

Suun terveydenhoitoa ja perushoitoa annetaan eri puolilla Perusturvan yhteistoiminta-alueella olevissa hammashoitoloissa. Hammashoitoloissa tehdään suun ja hammassairauksien tutkimusta ja hoitoa, terveysneuvontaa ja -tarkastuksia.

Odotusaika kiireettömään hoitoon vaihtelee alueittain noin kolmesta kuuteen kuukauteen. Särkypäivystys palvelee kiireellisen hoidon asiakkaita päivittäin.

Perusturvan suun terveydenhuollon ajanvaraus on keskitetty yhteen puhelinnumeroon: 02 621 3625.

Hammashoidon ilta-, viikonloppu- ja arkipyhien yhteispäivystys on tarkoitettu kiireellistä ensiapuhammashoitoa varten. Kiireellistä hoitoa annetaan arkisin kello 16–21 ja viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–21.

Hammaspäivystys järjestetään Satasairaalan yhteispäivystyksessä

Sairaalantie 3, 28500 Pori, K-rakennus.

Aika varattava aina etukäteen ajanvarausnumerosta 116 117, soittoaika arkisin klo 15-21, viikonloppuisin ja arkipyhisin klo 8-21.

Yöpäivystys vakavissa tapauksissa on järjestetty kello 21–08 välisenä aikana Turun yliopistollisen keskussairaalan yhteispäivystyksessä.

Niistä löydät lisätietoja näiltä sivuilta, kun etsit Hammashoidon päivystyspalveluita tai perusturvan nettisivuilta hammashoidon kiireellisen hoidon kohdalta.

https://www.pori.fi/sosiaali-ja-terveys/terveys-ja-sairaalapalvelut/suun-terveydenhuolto

Toimi näin

Perusturvan suun terveydenhuollon ajanvaraus on keskitetty yhteen puhelinnumeroon: 02 621 3625. Sama numero palvelee myös särkypäivystyksen asiakkaita.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Hammashoidosta veloitetaan asiakasmaksuasetuksen mukaisia maksuja.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPorin perusturva
Muut vastuuorganisaatiotPorin perusturva
Palvelusta vastaaPorin kaupunki
Alue Merikarvia, Pori, Ulvila
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Porin kaupunki
Päivitetty: 24.5.2022