suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuollon palvelutarjonta sisältää korkealaatuisen perus- ja erikoishammashoidon eri alueita. Oman toiminnan päätuotteet ovat perushammashoidon palvelut (korjaavat, kuntouttavat ja ehkäisevät tuotteet) kaikenikäisille asiakkaille sisältäen kiinteän ja irrotettavan protetiikan, endodontian sekä parodontologian laadukkaat kokonaishoidot. Palvelut tuotetaan alueen hammashoitoloissa päivävastaanottoaikoina. Erikoishammaslääkäripalveluja ovat hampaiden oikomishoito ja suukirurgia, jota tuotetaan Kankaanpään hammashoitolassa.

Toimi näin

Särkyvastaanotolle ajanvaraus aina etukäteen klo 8–12. Särkyvastaanotolla annetaan välttämätön ensiapu asiakkaille, joilla on suun ja hampaiston alueella äkillistä särkyä, turvotusta ja/tai hampaisiin kohdistunut tapaturma.

Hammashoitolat antavat arkipäivisin virka-aikana kiireellistä ensiapua. Kiireellinen hammashoito virka-ajan ulkopuolella iltaisin klo 16–21, viikonloppuisin ja arkipyhinä klo 8–21 toimii Satakunnan keskussairaalassa. Yöpäivystys klo 21–8 järjestetään Turun yliopistollisessa sairaalassa.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Suun terveydenhoito on maksutonta alle 18-vuotiaille. 18 vuotta täyttäneiltä peritään toimenpiteistä yhtymähallituksen vahvistamat Valtioneuvoston asetuksen mukaiset maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelusta vastaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä, Satakunnan sairaanhoitopiiri
Palvelun toteuttaaPohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Alue Honkajoki, Jämijärvi, Kankaanpää, Karvia, Pomarkku, Siikainen
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymä
Päivitetty: 31.7.2019