suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Terveyskeskuksen suun terveydenhuollon palvelut on tarkoitettu kaikille paimiolaisille ja sauvolaisille. Lisäksi hoitoon oikeutettuja ovat Paimiossa ja Sauvossa koulua tai oppilaitosta käyvät ulkokuntalaiset.Suun terveydenhuollon palveluita on sekä Paimion että Sauvon terveysasemilla . Aikuiset varaavat itse ajan suun terveydenhuoltoon. Kiireetön hoitoon pääsy järjestetään viimeistään kuuden kuukauden kuluessa yhteydenotosta.Lapsi kutsutaan ensimmäisen kerran suuhygienistin vastaanotolle 2-vuotiaana, sitä ennen terveydenhoitaja seuraa myös suun terveyttä. Mikäli terveydenhoitaja havaitsee suun terveydessä poikkeavaa, hän kehoittaa ottamaan yhteyttä suun terveydenhuoltoon. Alle 18-vuotiaat kutsutaan yksilöllisen tarpeen mukaan suuhygienistin tai hammaslääkärin vastaanotolle. Hammaslääkäri tarkastaa 1-, 5- ja 8-luokkalaiset sekä 17-vuotiaat.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Palvelusta vastaaPaimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Alue Paimio, Sauvo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion-Sauvon kansanterveyskuntayhtymä
Päivitetty: 8.5.2020