suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Palveluihin sisältyy suun- ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja terveystarkastukset. Tarvittaessa sinut ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon. Suun terveydenhuollon palveluita saat hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaan, joka arvioidaan ajanvarauksen yhteydessä. Palvelu on maksullista 18 vuotta täyttäneiltä.

Toimi näin

Varaa aika suun terveydenhuoltoon puhelimitse.

Suuhygienistille voit varata ajan sähköisesti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu kaikenikäisille nokialaisille.

Palvelu on maksullinen.

Terveyskeskuksesta annetusta suun ja hampaiden tutkimuksesta ja hoidosta peritään maksut sosiaali- ja terveydenhuollon asiakasmaksuasetuksen enimmäismäärien suuruisina.

Henkilöltä, jolla on rintamasotilastunnus, rintamapalvelutunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai todistus miinanraivaustehtäviin osallistumisesta (laki 1039/1997) ei peritä maksua hampaiden tarkastuksesta, ehkäisevästä hoidosta eikä protetiikkaan liittyvästä kliinisestä työstä

Hoito on maksutonta alle 18-vuotiaille.

Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 14.8.2020