suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kymsote

Suun terveydenhuolto

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Suun terveydenhuollon palvelut tarjoavat sinulle suu- ja hammassairauksien tutkimukset, suun ja hampaiden perushoidon ja erikoishoidon sekä suun ja hampaiden sairauksien ennalta ehkäisyn ja neuvonnan palvelut kaiken ikäisille. Suun terveydenhuollon toimipisteitä on Kymenlaakson alueella 19 (Kouvolassa, Kotkassa, Haminassa, Pyhtäällä, Miehikkälässä ja Virolahdella) sekä erikoissairaanhoidon yksikkö Kymenlaakson keskussairaalassa.

Suun terveydenhuoltoon saat yhteyden virka-aikana ajanvarauksen kautta. Ajanvarauksessa on myös käytössä takaisinsoittopalvelu, johon voit jättää soittopyynnön. Ajanvarauksen yhteydessä sinulle tehdään hoidon tarpeen arvio ja sen perusteella varataan tutkimus- tai hoitoaika hoidon tarpeen kiireellisyyden mukaisesti, kuitenkin aina kuuden kuukauden kuluessa hoidon tarpeen toteamisesta.

Kiireellistä tai päivystyksellistä hammashoitoa saat arkisin virka-aikana alueen hammashoitoloissa.

Virka-ajan ulkopuolella iltaisin ja viikonloppuisin hammaslääkäripäivystys toimii Kymenlaakson keskussairaalassa lääkäripäivystyksen yhteydessä.

Aikuisille tarjotaan 18 vuotta täyttäneiden tarvitsemat suun ja hampaiston tarkastukset, tutkimukset, ennalta ehkäisevä hoito ja neuvonta sekä suu- ja hammassairauksien perushoito kuten iensairauksien hoito, paikkaushoito, juurenhoito, purennan hoito ja proteettinen hoito.

Lasten ja nuorten hammashoitoon kuuluvat alle 18-vuotiaiden yksilöllisesti ajoitetut ja ikäluokkakohtaiset määräaikaistarkastukset, ennalta ehkäisevä hoito ja neuvonta sekä suu- ja hammassairauksien hoito. Lasten ja nuorten hammashoitoon kuuluu myös kansallisten kriteerien täyttyessä hampaiston oikomishoito sekä odottavien perheiden ohjaus ja neuvonta.

Suun terveydenhuolto on maksullista asiakkaille. Maksut määräytyvät asiakasmaksuasetuksen mukaisesti. Hinnat ovat nähtävillä hammashoitoloissa ja Kymsoten nettisivuilla. Alle 18-vuotiaille hoito on maksutonta.

Toimi näin

Hammashoitoon varataan aika keskitetyn ajanvarauksen kautta. Eri kuntien alueella toimiville hammashoitoloille on omat ajanvarausnumerot.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Alle 18 vuotiaille hoito on maksutonta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Palvelusta vastaaKymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä
Alue Hamina, Kotka, Kouvola, Miehikkälä, Pyhtää, Virolahti
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Kymsote
Päivitetty: 28.2.2022