suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Suun terveydenhuolto

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Hämeenlinnan kaupunki
Alue: Hämeenlinna
Palvelun kieli: suomi

Suun terveydenhuollon päätehtäviin kuuluu kuntalaisten perushammashoidosta huolehtiminen ja ongelmien ennaltaehkäisy yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Palvelu on oikeutettu kaiken ikäisille Hämeenlinnalaisille ja hoidosta peritään lakisääteiset maksut yli 18 vuotta täyttäneiltä.

Hämeenlinnassa suun terveydenhuolto toimii 7 eri toimipisteellä: Hauhon, Viipurintien, Hätilän, Jukolan, Kalvolan, Lammin ja Rengon terveysasemilla.

Hammashoitoon varataan aika puhelimitse, mutta aikoja pääsee tarkastelemaan ja perumaan myös verkkopalvelu minunterveyteni.fi -kautta. Kehotekirjeen saaneet lapset ja nuoret voivat myös varata ajan sähköisen palvelun kautta.

Voit ennen hoitolaan tuloa täyttää tulostettavan esitietolomakkeen.


Toimi näin

Varaa aika omalle terveysasemallesi numerosta 03 621 9100(klo 7:45-15:30). Kiireellisen hoidon ajanvaraus on klo 7:45-10:00. Pyydämme kiireettömät puhelut klo 10 jälkeen jolloin ajanvarauksessa on vähemmän ruuhkaa.

Voit tarkistaa ja perua aikasi minunterveyteni.fi -palvelun kautta. Alle 15-vuotiaat kehotekirjeen saaneet voivat myös varata ajan sähköisen palvelun kautta.

Mahdolliset peruutukset tulee tehtä viimeistään 24 tuntia ennen sovittua vastaanottoaikaa. Peruutuksen voi tehdä sähköisen palvelun kautta tai numerosta 03 621 9100(klo 7:45-15:30).


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.

Lakisääteiset maksut yli 18-vuotta täyttäneille.


Tausta ja lainsäädäntö

Suun terveydenhuollon palveluihin sisältyy suun ja hammassairauksien tutkimus ja hoito, terveysneuvonta ja -tarkastukset. Tarvittaessa potilas ohjataan jatkotutkimuksiin ja -hoitoon.

Suun terveydenhuollon palvelut toimivat yhteistyössä erikoissairaanhoidon, muun terveydenhuollon sekä sosiaalitoimen kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Hämeenlinnan kaupunki