suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Suun terveydenhuollon päivystys

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Tampereen kaupunki
Alue: Orivesi, Tampere
Palvelun kieli: suomi

Hammaspäivystys on tarkoitettu vain kiireelliseen hammashoidon tarpeeseen, kuten kovaan hammassärkyyn, lisääntyvään hammasperäiseen suun turvotukseen tai tapaturmaan, jossa hammas on irronnut. Hammaspäivystyksessä ei hoideta esimerkiksi särkylääkkeellä helpottuvaa hammassärkyä, hampaiden lohkeamisia, paikkojen irtoamisia, lieviä ienturvotuksia tai hammasproteesiongelmia.


Toimi näin

Arkisin maanantaista perjantaihin kello 8–18 voit varata ajan soittamalla päivystysajanvaraukseen.

Arki-iltaisin maanantaista perjantaihin kello 18–21, viikonloppuisin ja arkipyhinä kello 8–21 voit varata ajan soittamalla terveyspalvelujen neuvontanumeroon.


Kenelle ja millä ehdoin

Acutan hammaspäivystysvastaanotto on tarkoitettu tamperelaisille ja Tampereella oleskeleville sekä arki-iltaisin, arkipyhinä ja viikonloppuisin myös Pirkanmaan yhteistoiminta-alueen asukkaille ja alueella oleskeleville.

Palvelu on maksullinen.

Palvelu on maksullinen 18 vuotta täyttäneille.


Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan esimerkiksi potilaan kiireellisestä pääsystä leikkaushoitoon. Päivystykseen tule hakeutua myös kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien sekä äkillisen turvotuksen, tulehduksen tai kuumeen takia. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Tavanomainen hammassärky ja esimerkiksi lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena erityisvastuualueella järjestettävänä yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä


Palvelun toteuttaa: 
Tampereen kaupunki
Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä PSHP (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)