suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rovaniemen kaupunki

Suun terveydenhuollon päivystys

  • Palvelu
  • Rovaniemi
  • Julkinen palvelu

Suunterveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan kiireellistä hoitoa vaativasta hammashoidosta. Virka-aikana kiireelliseen hoitoon hakeudutaan suun terveydenhuollon ajanvarauksen kautta. Viikonloppuisin ja arkipyhinä suun terveydenhuollon päivystys on järjestetty Lapin kuntien yhteistyönä. Muina aikoina yhteydenotot LKS yhteispäivystykseen.

Toimi näin

Arkipäivisin kiireelliseen hoitoon hakeudutaan hammashuollon ajanvarauksen kautta. Viikonloppuisin ja arkipyhinä suunterveydenhuollon päivystys on järjestetty Lapin kuntien yhteistyönä. Muina aikoina yhteydenotot LKS yhteispäivystykseen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoon hakeutumisen syitä ovat: hammassärky, suun alueen tapaturmat, -turvotus, -tulehdus sekä vaikeus nielemisessä, suun avaamisessa tai sulkemisessa. Jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Palvelu on maksullinen.

Maksuton alle 18-vuotiaille. 18-vuotta täyttäneiltä peritään asetuksen mukaiset maksut.

Tausta ja lainsäädäntö

Ympärivuorokautisessa suun terveydenhuollon päivystyksessä huolehditaan kiireellisistä suun terveyden ongelmista, jotka eivät voi odottaa seuraavaan arkipäivään. Päivystykseen tulee hakeutua esimerkiksi kiireistä hoitoa vaativien suu-, leuka- ja hammastapaturmien, äkillisen turvotuksen ja suun sulkeutumattomuuden takia. Lisäksi jos suu- tai hammasleikkauksen jälkeen ilmenee voimakasta verenvuotoa, on syytä hakeutua päivystykseen.

Sen sijaan esimerkiksi tavanomainen, särkylääkkeillä helpottuva hammassärky ja lohkeamat hoidetaan arkena päiväsaikaan.

Kiireellinen suun terveydenhuolto järjestetään ympärivuorokautisena yhteispäivystyksenä. Erityisvastuualueen on järjestettävä palvelut niin, että matka hammashoidon päivystykseen ei ole kohtuuttoman pitkä.

Asetus kiireellisen hoidon perusteista ja päivystyksen erikoisalakohtaisista edellytyksistä

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRovaniemen kaupunki
Palvelusta vastaaRovaniemen kaupunki
Alue Rovaniemi
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Rovaniemen kaupunki
Päivitetty: 22.10.2021