suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -oppimäärä (S2)

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Suomi/ruotsi toisena kielenä ja kirjallisuus (S2) -opetusta tarjotaan oppilaille, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei vielä riitä suomen/ruotsin kieli ja kirjallisuus -oppimäärän opiskeluun. Oppilas opiskelee S2-oppimäärän mukaisesti joko kokonaan tai osittain suomen/ruotsin kieli ja kirjallisuus -oppimäärän sijaan. S2-oppimäärän opiskelu ei lisää oppilaan tuntimäärää.

Opetus ei ole tuki ...

Toimi näin

Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonta, asiointipa... - Kasvatuksen ja koulutuksen neuvonnan sähköposti: koulutusneuvonta@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Huoltaja päättää, opiskeleeko oppilas S2-oppimäärän mukaan.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Palvelun toteuttaa

Helsingin kaupunki

Palvelusta vastaa

Helsingin kaupunki, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Tekstistä vastaa: Helsingin kaupunki, Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Päivitetty: 28.3.2024