suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Suomi.fi-valtuudet yrityksen puolesta asiointiin

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Yritys voi valtuuttaa toisen yrityksen tai henkilön asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuuksia hyödyntävissä asiointipalveluissa. Valtuus annetaan Suomi.fi-valtuuksissa, jonka jälkeen valtuutettu voi kirjautua Suomi.fi-valtuuksia hyödyntävään asiointipalveluun ja valita asioinnin valtuuttajan puolesta. Asiointipalvelu tarkistaa oikeuden yrityksen puolesta asiointiin Suomi.fi-valtuuksista.

Jos halua ...

Toimi näin

Tunnistaudu Suomi.fi-verkkopalveluun henkilökohtaisella tunnistusvälineelläsi ja valitse valikosta Valtuudet. Valitse Valtuudet-palvelun etusivulta asiointirooliksi Yrityksen valtuudet.

Suomi.fi-valtuuksien käyttöön saat tarvittaessa neuvontaa Digi- ja väestötietoviraston Organisaatioiden asiakaspalvelusta sekä Yritys-Suomi-puhelinpalvelusta. Ohjeita saat myös Suomi.fi-verkkopalvelun Ohjeet ja tuki -osiosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Omatoiminen valtuuttaminen edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-verkkopalveluun. Tunnistautuminen tapahtuu pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella, varmennekortilla tai Finnish Authenticator -sovelluksella.

Yrityksen puolesta voivat omatoimisesti valtuuttaa henkilöt, joiden oikeus edustaa yritystä on merkitty kaupparekisteriin tai joille yritys on antanut Suomi.fi-valtuuksissa valtuusoikeuden tai edustajan valtuusoikeuden. Tarkemmat tiedot siitä, ketkä voivat valtuuttaa yrityksen, yhdistyksen tai muun yhteisön nimissä Suomi.fi-valtuuksissa löydät Suomi.fi-verkkopalvelun Ohjeet ja tuki -osiosta.

Jos et voi valtuuttaa yrityksen nimissä omatoimisesti Suomi.fi-verkkopalvelussa, voit valtuutta avustetusti Hakemuksella valtuuttaminen -sivulla.

Palvelun toteuttaa

Digi- ja väestötietovirasto

Palvelusta vastaa

Digi- ja väestötietovirasto
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 1.11.2022