suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Digi- ja väestötietovirasto

Suomi.fi-valtuudet yrityksen puolesta asiointiin

  • Palvelu
  • Koko Suomi
  • Julkinen palvelu

Yritys voi valtuuttaa toisen yrityksen tai henkilön asioimaan puolestaan Suomi.fi-valtuuksia hyödyntävissä asiointipalveluissa. Valtuus annetaan Suomi.fi-valtuuksissa, jonka jälkeen valtuutettu voi kirjautua Suomi.fi-valtuuksia hyödyntävään asiointipalveluun ja valita asioinnin valtuuttajan puolesta. Asiointipalvelu tarkistaa oikeuden yrityksen puolesta asiointiin Suomi.fi-valtuuksista.

Jos haluat asioida edustamasi yrityksen puolesta jossakin julkishallinnon tai yksityisen sektorin verkkopalvelussa, Suomi.fi-valtuudet tarkistaa oikeutesi puolesta-asiointiin. Tämä edellyttää, että verkkopalvelu on ottanut Suomi.fi-valtuudet käyttöön.

Suomi.fi-valtuuksien kautta voit myös pyytää yrityksesi nimissä valtuuksia. Valtuuspyynnöllä pyydät yritykselle haluamaltasi henkilöltä tai yritykseltä oikeuden asioida tämän puolesta valitsemassasi asiassa. Valtuuspyyntö muuttuu voimassa olevaksi valtuudeksi vasta, kun toinen osapuoli on sen vahvistanut.

Toimi näin

Tunnistaudu Suomi.fi-verkkopalveluun henkilökohtaisella tunnistusvälineelläsi ja valitse valikosta Valtuudet. Vaihda käyttäjäroolisi yritykseen oikeassa yläreunassa olevan Vaihda käyttäjärooli -valikon kautta.

Kansalaisneuvonta opastaa valtuuksien käytössä puhelimitse, sähköpostitse, tekstiviestillä ja palautelomakkeen välityksellä. Ohjeita saat myös Suomi.fi-verkkopalvelun Ohjeet ja tuki -osiosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Valtuuttaminen edellyttää tunnistautumista Suomi.fi-verkkopalveluun. Tunnistautuminen tapahtuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai varmennekortilla (henkilökortti, organisaatiokortti ja sosiaali- ja terveydenhuollon ammattikortti).

Voit valtuuttaa yrityksen nimissä Suomi.fi-valtuuksissa, jos

  • olet kaupparekisteriin merkitty yrityksen toimitusjohtaja tai toimitusjohtajan sijainen
  • olet kaupparekisteriin merkitty yrityksen nimenkirjoittaja, jolla on oikeus edustaa yritystä yksin (prokura on henkilökohtainen eikä siksi ole riittävä valtuuttamaan yrityksen puolesta)
  • olet kaupparekisteriin tai Yritys- ja yhteisötietojärjestelmään (YTJ) merkitty yksityinen elinkeinonharjoittaja
  • tai joku edellä mainituista on antanut sinulle oikeuden luoda valtuuksia Suomi.fi-valtuuksissa kyseisen yrityksen nimissä (valtuutusoikeus).

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaDigi- ja väestötietovirasto
Palvelusta vastaaDigi- ja väestötietovirasto
Alue Koko Suomi
Palvelun kieletruotsi, suomi, englanti
Tekstistä vastaa: Digi- ja väestötietovirasto
Päivitetty: 15.11.2021