suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Espoon kaupunki

Suomenkielinen lasten varhaiskasvatus

  • Palvelu
  • Espoo
  • Julkinen palvelu
Alue Espoo
Palvelun kielet suomi, ruotsi

Päiväkodit ovat auki tarpeen mukaan kello 6.30 ja 18.00 välisenä aikana. Iltaisin tai ympäri vuorokauden kaikkina viikonpäivinä auki olevia päiväkoteja on lapsille, jotka vanhempien työn tai opiskelun vuoksi tarvitsevat vuorohoitoa.

Varhaiskasvatukseen haetaan viimeistään neljä kuukautta ennen sen tarvetta tai heti kun tarve on tiedossa.


Toimi näin

Hae päiväkotipaikkaa lapselle viimeistään neljä kuukautta ennen päivähoidossa aloittamista.


Kenelle ja millä ehdoin

Hoitoa voi saada lapsi, joka ei ole vielä oppivelvollinen.

Myös oppivelvollisuusikäinen voi saada päivähoitoa, jos erityiset olosuhteet sitä vaativat eikä hoitoa voida muuten järjestää.

Varhaiskasvatusikäiset (n.10 kk - 6v) espoolaiset lapset

Pääkaupunkiseudun muissa kunnissa (Helsinki, Kauniainen ja Vantaa) asuvat lapset kuntien välisen sopimuksen mukaan

Varhaiskasvatukseen haetaan viimeistään neljä kuukautta ennen sen tarvetta tai heti kun tarve on tiedossa.

Palvelu on maksullinen.

Maksun suuruuteen vaikuttavat perheen koko, tulot ja hoitopäivien pituus.


Tausta ja lainsäädäntö

Alle 7-vuotias lapsesi voivat saada päiväkotihoitoa kunnan järjestämänä. Käytännössä päiväkotihoitoa järjestävät kunnat yksin tai yhdessä, yksityiset toimijat, järjestöt ja muut yhteisöt, joilta kunta ostaa palvelun.

Varhaiskasvatuksen tavoitteena on tukea lapsen kasvua, kehitystä ja oppimista sekä edistää tämän hyvinvointia. Jokaiselle lapselle laaditaan päiväkotihoidossa varhaiskasvatussuunnitelma.

Kunnallinen päiväkotihoito voi olla joko kokopäiväistä tai osapäiväistä. Kunnat voivat rajoittaa varhaiskasvatuksessa olevan lapsen hoitoajan 20 tuntiin viikossa, jos lapsen toinen vanhempi on työttömyyden johdosta kotona.


Palvelun toteuttaa: 
Espoon kaupunki
Espoon kaupunki: ostopalvelu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Pilke päiväkodit Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Länsiväylän kielikylpy - Västerledens språkbad r.y. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Olarin Montessori yhdistys r.y. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Pilke päiväkodit Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Esikko (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Pikkupiipari Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Ananda Marga Joogayhteisö r.y. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Englanninkielinen kielikylpypäiväkoti - Honey Monsters (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Auringonsäde Montessorileikkikoulu Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Andrella Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Espoon kristillinen koulu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Happy Toddlers - päiväkodin kannatusyhditys r.y. (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)H&S International school Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Steinerpäiväkoti Peukaloinen (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Lakistonpuron päiväkotiyhdistys ry (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Ankkalampi Ankdammen Ab Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Tuulenpesä Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Norlandia päiväkodit (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Pilke Päiväkodit Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Lastentalo Hyvätuuli Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Touhula päiväkodit (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Helmi (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Ruusun päiväkoti Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Touhula Tikasmäki (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Espoon englanninkielinen leikkikoulu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Touhula Varhaiskasvatus Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Tähtisumu (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Pilkepaivakodit Oy (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)Päiväkoti Viidakkorumpu avoin yhtiö (ostopalvelu tai muu sopimussuhde)