suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Suomen tai ruotsin opetus toisena kielenä

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Someron kaupunki
Alue: Somero
Palvelun kieli: suomi

Somerolla maahanmuuttajaoppilaalle opetetaan oppiainetta suomi toisena kielenä ja kirjallisuus. Oppilaan suomen kielen kehittymiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Oppilaalla on mahdollisuus oppia suomen kieltä sekä ohjatuissa opetustilanteissa että luonnollisissa viestintätilanteissa suomenkielisten oppilaiden ja koulun aikuisten kanssa. Opetuksen tavoitteena on tukea niitä valmiuksia, jotka mahdollistavat oppilaan siirtymisen perusopetukseen. Kaikkia kielen eri osa-alueita pyritään kehittämään tasapainoisesti.


Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.


Palvelun toteuttaa: 
Someron kaupunki