suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Suomen opetus toisena kielenä

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Suomi toisena kielenä -opetuksen keskeinen tavoite on, että oppilas saavuttaa mahdollisimman hyvän suomen kielen taidon. Tarkoituksena on, että oppilas pystyy opiskelemaan täysipainoisesti kaikkia perusopetuksen oppiaineita, vaikka hänen äidinkielensä olisikin joku muu.

Nokia on suomenkielinen kunta, jossa järjestetään tarvittaessa suomi toisena kielenä -opetusta, jota pyritään järjestämään oppilaan koulupäivän aikana joko erillisessä S2-ryhmässä tai omassa luokassa eriyttäen.

Toimi näin

Suomi toisena kielenä -opetusta tarvitsevien oppilaiden huoltajat ottavat yhteyttä oman koulunsa rehtoriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Opetus on tarkoitettu maahanmuuttajien ohella paluumuuttajille ja adoptoiduille lapsille, jotka tarvitsevat tukea kielen kehitykseen.

Maahanmuuttajataustaiset oppilaat

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Suomen tai ruotsin opetusta toisena kielenä voivat saada maahanmuuttajataustaiset oppilaat, joiden suomen tai ruotsin kielen taito ei ole äidinkielen tasoinen kaikilla kielen osa-alueilla. Opetus eroaa tavoitteiltaan ja sisällöiltään äidinkielen opetuksesta. Siitä käytetään usein lyhennettä S2/R2.

Suomi tai ruotsi toisena kielenä -opetuksen tavoite on vahvistaa opiskelijan monikielistä identiteettiä ja rakentaa pohjaa toiminnalliselle kaksikielisyydelle.

Perustiedot

Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 21.5.2019