suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Sukupuolitautien vastaanotto

  • Palvelu
  • 23 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sukupuolitautien vastaanotolta saat apua, jos epäilet saaneesi seksitaudin tai haluat keskustella asiantuntijahoitajan kanssa. Vastaanotto palvelee kaikkia Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella vakituisesti asuvia.

Toimi näin

Jos sinulla on seksitautiin viittaavia oireita tai haluat keskustella asiantuntijahoitajan kanssa, soita vastaanotolle soittoaikana. Lääkärinajan voit varata myös verkossa, mutta kiireellisissä tapauksissa suositellaan ensisijaisesti puhelinsoittoa.

Jos olet oireeton, mutta haluat sukupuoliteitse tarttuvien tautien tutkimuksia tai epäilet saaneesi seksitaudin esimerkiksi kumppanin ilmoituksen perusteella, ota puhelimitse yhteyttä soittoaikana tai varaa verkosta sairaanhoitajan testiaika. Näytteiden otto voidaan tehdä sairaanhoitajan vastaanotolla tai lähetteellä Fimlabin toimipisteissä. Tavallisimmat testattavat taudit ovat klamydia, tippuri, HIV ja kuppa.

Tavallisin tutkimus on virtsanäyte, joten ennen näytteenottoa sinun tulee olla kaksi tuntia virtsaamatta. Jos sinulta otetaan verikokeita, sinun ei tarvitse paastota niitä varten. Tietyissä tautiepäilyissä sinulta voidaan ottaa paikallisnäytteitä esimerkiksi nielusta tai peräaukosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sukupuolitautien vastaanotolla oireettomien henkilöiden tutkimuksia tehdään vain Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntien asukkaille. Pirkanmaan sairaanhoitopiirin kuntia ovat Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Jämsä, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat ja Ylöjärvi.

Kiireellisessä tilanteessa vastaanotto palvelee asiakkaita kotikunnasta riippumatta.

Palvelu on maksuton.

Käynti ja tutkimukset sukupuolitautien vastaanotolla ovat maksuttomia.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Kuhmoinen, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Pälkäne, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 26.1.2022