suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki

Stadin osaamiskeskus

  • Palvelu
  • Helsinki
  • Julkinen palvelu

Stadin osaamiskeskus tarjoaa helsinkiläisille, yli 18-vuotiaille maahanmuuttajille ammatillista koulutusta, kieliopintoja, työelämävalmennusta sekä ohjausta ja tukea opintoihin. Asiakkuus alkaa kartoituksesta, johon hakeudutaan Helsingin työllisyyspalveluiden tai Helsingin kaupungin sosiaali- ja terveystoimen kautta.

Ammatilliset polut valmistavat ammatilliseen koulutukseen. Koulutukset sopivat henkilölle, jolla on aikaisempaa osaamista alalta tai vahva kiinnostus alaa kohtaan.

Työelämävalmennus on tarkoitettu suoraan työhön tähtäävälle. Valmennus sopii henkilöille, jotka työkokemuksensa, koulutuksensa tai kielitaitonsa puolesta ovat nopeasti työllistyviä ja hyötyvät valmennuksellisesta työnhaun tuesta sekä yrityskumppanien verkostosta.

Asiakaspalvelu palvelee arkisin klo 9.00–14.00

Puh. 09 310 80045

stadin.osaamiskeskus@hel.fi

Kenelle ja millä ehdoin

Voit käyttää osaamiskeskuksen palveluja, jos olet

- yli 18-vuotias

- helsinkiläinen

- TE-toimiston tai sosiaalitoimiston asiakas.

Palvelu on maksuton.

Opiskeluun tarvittavat välineet ovat maksuttomia niille opiskelijoille, joilla oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle. Oppivelvollisuus jatkuu toiselle asteelle, jos opiskelija on suorittanut peruskoulun 9. luokan keväällä 2021 tai myöhemmin.

Tausta ja lainsäädäntö

Ammatillisella koulutuksella tarkoitetaan tutkintoon johtavaa ammatillista peruskoulutusta ja ammatillista lisäkoulutusta. Tutkintoon johtava ammatillinen peruskoulutus on tarkoitettu nuorille ja aikuisille.

Ammatillisessa koulutuksessa osaamista hankitaan oppilaitoksen lisäksi työpaikoilta ja verkko-oppimisympäristöistä. Jokainen opiskelee oman suunnitelmansa ja oppimistarpeensa mukaan. Työssäoppimista tuetaan esimerkiksi oppi- ja koulutussopimuksin. Opintoihin voi hakeutua ja ne voi suorittaa joustavasti ja myös aiempaa lyhyemmässä ajassa. Nuorille ja aikuisille tarjotaan samoja koulutuspalveluita. Ammatillinen koulutus antaa valmiudet hakea korkeakouluopintoihin.

Ammatillisen koulutuksen järjestämisestä vastaavat kunnat, kuntayhtymät, yhteisöt, säätiöt tai valtion liikelaitokset, joilla on opetus- ja kulttuuriministeriön lupa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHelsingin kaupunki
Palvelusta vastaaKasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Alue Helsinki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala, Helsingin kaupunki
Päivitetty: 29.6.2022