suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Kotona asumista tukevia palveluja:

  1. Kotihoito, kotipalvelun tukipalvelut, ateriapalvelu, liikkumista tukevat palvelut, päivätoiminta, apuvälinepalvelut. Omaishoidossa olevan rintamaveteraanin omaishoitajan virkistysvapaiden (muiden kuin lakisääteisten) aikaisen hoidon järjestäminen on myös kotona asumista tukevaa palvelua.
  2. Rintamaveteraani voi hakea myös palveluseteliä, jolla hän voi hankkia ...

Toimi näin

Rintamaveteraanien palvelusetelikäytännön periaatteet

Kenelle ja millä ehdoin

Sotaveteraanien kuntoutus on rintamaveteraaneille tarkoitettu palvelu.

Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939 - 1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Palvelun toteuttaa

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Palvelusta vastaa

Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Tekstistä vastaa: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 5.3.2021