suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sotaveteraanien kuntoutus

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue: Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva
Palvelun kieli: suomi

Kotona asumista tukevia palveluja:

1. Kotihoito, kotipalvelun tukipalvelut, ateriapalvelu, liikkumista tukevat palvelut, päivätoiminta, apuvälinepalvelut. Omaishoidossa olevan rintamaveteraanin omaishoitajan virkistysvapaiden (muiden kuin lakisääteisten) aikaisen hoidon järjestäminen on myös kotona asumista tukevaa palvelua.

2. Rintamaveteraani voi hakea myös palveluseteliä, jolla hän voi hankkia palvelua Suupohjan liikelaitoskuntayhtymän hyväksymältä palvelun tuottajalta. Palveluseteli voidaan myöntää seuraaviin palveluihin: siivous, pyykinpesu ja muu kodinhoitoapu, asiointiapu (mm. kauppa, pankki ja apteekki), ruuan valmistus, ulkoilutusapu.

3. palveluseteliä voi käyttää vapaaehtoisesti ateriapalveluun.


Toimi näin

Rintamaveteraanien palvelusetelikäytännön periaatteet


Kenelle ja millä ehdoin

Sotaveteraanien kuntoutus on rintamaveteraaneille tarkoitettu palvelu.

Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939 - 1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus.

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta


Palvelun toteuttaa: 
Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä