suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Perusturvakuntayhtymä Karviainen

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Perusturvakuntayhtymä Karviainen toteuttaa rintamaveteraanikuntoutusta valtion ja kunnan myöntämien määrärahojen mukaisesti. Veteraanikuntoutusta haetaan vuosittain ja valintoja kuntoutukseen tehdään pitkin vuotta. Kuntoutusmuotoja ovat laitos-, päivä- tai avokuntoutus. Kuntoutukseen pääsyn perusteet ja sen pituus riippuvat hakijan toimintakykyluokasta

sekä kuntoutuksen tarpeesta.

Kuntoutusta voi hakea veteraani, jolla on rintamasotilastunnus tai rintamapalvelutunnus ja joka on osallistunut vuosien 1939 - 1945 sotiin. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua laitoskuntoutukseen yhdessä rintamaveteraanin kanssa samassa kuntoutus- ja hoitolaitoksessa. Puolison kuntoutuksen tarkoituksenmukaisuutta arvioidaan rintamaveteraanin kuntoutuksen kannalta.

Hakulomakkeita saa Ikäihmisten neuvonta- ja palveluohjauksesta. Hakemuksen liitteeksi tarvitaan enintään vuoden vanha lääkärinlausunto tai kuntoutussuunnitelma.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPerusturvakuntayhtymä Karviainen
Palvelusta vastaaPerusturvakuntayhtymä Karviainen
Alue Karkkila, Vihti
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Perusturvakuntayhtymä Karviainen
Päivitetty: 3.3.2020