suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sotiemme veteraanit joiden kotikunta on Asikkala, Hartola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki tai Pukkila ja joille on myönnetty rintamasotilastunnus, rintamatunnus tai rintamapalvelustunnus ovat oikeutettuja veteraanien kuntoutuspalveluihin.

Kuntoutusmuotoja ovat fysioterapia, toimintaterapia, jalkahoito, tuettu kotona kuntoutuminen, laitoskuntoutus ja päiväkuntoutus. Tarvittaessa voidaan myös toteuttaa kotikäyntejä.

Valtio myöntää kuntoutukseen määrärahan, jolla kuntayhtymä järjestää oman alueen rintamaveteraaneille kuntoutusta. Kuntoutuspalveluita myönnetään Valtiokonttorin myöntämän määrärahan puitteissa.

Sotaveteraanien kuntoukseen liittyviss asioissa voit olla yhtedessä Asiakasohjausyksikkö Siiriin ja PalveluSantraan.

Lisätietoa sotainvalidien, heidän puolisoidensa ja leskiensä palveluista saat Sotainvalidien toimistosta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Palvelusta vastaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Alue Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Päivitetty: 3.9.2020