suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Laukaan kunta

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Laukaa
  • Julkinen palvelu

Laukaassa asuva rintamaveteraani voi hakea Valtiokonttorin kustantamaan veteraanikuntoutukseen.

Rintamaveteraanien kuntoutukseen voivat hakea vuosien 1939 – 1945 sotiin osallistuneet henkilöt, joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua laitoskuntoutukseen samanaikaisesti rintamaveteraanin kanssa samassa kuntoutuslaitoksessa. Samoin aviopuoliso voi osallistua päiväkuntoutukseen yhdessä rintamaveteraanin kanssa.

Kuntoutukseen voi hakeutua kuntoutushakemuslomakkeen täyttämällä. Päätöksen kuntoutuksesta tekee Keski-Suomen seututerveyskeskuksen lääkäri. Kuntoutusta myönnetään määrärahojen puitteissa Valtionkonttorin ohjeistusten mukaan toimintakykyluokitus huomioiden.

Rintamaveteraanien kuntoutus toteutetaan laitoskuntoutuksena, päiväkuntoutuksena tai avokuntoutuksena. Avokuntoutus on mahdollista toteuttaa myös rintamaveteraanin kotona.

Toimi näin

Laukaassa asuva rintamaveteraani palauttaa täytetyn veteraanikuntoutushakemuksen Laukaan kuntaan. Päätöksen tekee Keski-Suomen seututerveyskeskuksen lääkäri. Päätös postitetaan kotiosoitteeseen.

Hakemuslomakkeita ja ohjausta niiden täyttämiseen saat perusturvapalvelujen hallinto- ja talouspäälliköltä. Hänet löydät Laukaa kunnanvirastosta.

Kenelle ja millä ehdoin

Rintamaveteraanien kuntoutukseen voivat hakea henkilöt, joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Veteraanien aviopuolisot voivat hakea puolisokuntoutusta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaLaukaan kunta
Palvelusta vastaaLaukaan kunta
Alue Laukaa
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Laukaan kunta
Päivitetty: 3.12.2021