suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kuopion kaupunki

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Kuopio
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraanien kuntoutukseen voivat Kuopion kaupungin kautta hakea henkilöt, joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutus voi olla laitos-, avo- tai päiväkuntoutusta. Veteraanien aviopuolisot voivat hakea puolisokuntoutusta.

Toimi näin

Ota yhteyttä kuntoutussihteeriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Sinulla tulee olla sotaveteraanikuntoutusta hakeaksesi rintamaveteraanitunnus.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKuopion kaupunki
Palvelusta vastaaKuopion kaupunki
Alue Kuopio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kuopion kaupunki
Päivitetty: 10.12.2019