suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hausjärven kunta

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • Hausjärvi
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraanien kuntoutusasiat käsitellään terveyskeskuksessa. Sotainvalidien ja muiden veteraanien asiat hoidetaan Valtiokonttorissa, puh. 0295 503 070 asiakaspalvelu klo 9.00 – 12.00.

Rintamaveteraanit, joille on myönnetty kyseinen tunnus, voivat hakea terveyskeskuksen kautta laitoskuntoutusta, päiväkuntoutusta tai avokuntoutusta. Veteraanin aviopuoliso voi hakea laitoskuntoutusta samanaikaisesti veteraanin kanssa. Veteraanien jalkojen-hoitoasioissa voi ottaa suoraan yhteyttä kuntoutussihteeriin.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Veteraanikuntoutus on maksutonta.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelusta vastaaHausjärven kunta
Alue Hausjärvi
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hausjärven kunta
Päivitetty: 27.5.2019