suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Haapaveden kaupunki

Sotaveteraanien kuntoutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutuksen painopiste on avokuntoutuksessa. Etusijalla laitoskuntoutukseen ovat ne, jotka eivät ole aiemmin olleet laitoskuntoutuksessa. Laitoskuntoutukseen voivat hakea myös veteraanien aviopuolisot yhdessä veteraanien kanssa.

Toimi näin

Hakemuksen rintamaveteraanien kuntoutukseen voi jättää milloin tahansa. Kuntoutusta haetaan rintamaveteraanin kotikunnasta.

Hakulomakkeita saa terveyskeskuksen neuvonnoista ja veteraaniasiamiehiltä. Aiemmin veteraanikuntoutusta hakeneille hakulomakkeet lähetetään kotiin.

Kenelle ja millä ehdoin

Suomen sotien 1939-1945 sotainvalideilla sekä rintamatehtävissä olleilla miehillä ja naisilla on oikeus saada sotainvalidien kuntoutusta. Kuntoutukseen ovat oikeutettuja ne, joilla on rintamasotilastunnus, rintamatunnus, veteraanitunnus tai naisille myönnetty rintamapalvelustunnus.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Rintamaveteraanit ovat oikeutettuja kuntoutukseen. Rintamaveteraaneja ovat henkilöt, jotka ovat osallistuneet Suomen vuosien 1939-1945 sotiin ja joille on myönnetty rintamasotilas-, rintamapalvelus- tai rintamatunnus. Kuntoutusetuus ei koske kriisinhallintatehtäviin ulkomailla osallistuneita henkilöitä.

Rintamaveteraani voi saada kuntoutusta kuntoutuslaitoksessa, fysikaalisessa hoitolaitoksessa, kylpylässä tai veljeskodissa. Kuntoutusta voi saada pitkäaikaisesti laitoksessa tai lyhytaikaisesti päivä- tai avopalveluna. On myös mahdollista, että palveluntuottaja järjestää palvelut kuntoutettavan kotiin.

Kuntoutuksen pituuteen vaikuttavat veteraanin terveydentila ja toimintakyky. Rintamaveteraanin aviopuoliso voi osallistua päivä- tai laitoskuntoutukseen yhdessä veteraanin kanssa. Terveyskeskus neuvoo tarvittaessa hakemuksen tekemisessä.

Laki rintamaveteraanien kuntoutuksesta

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHaapaveden kaupunki
Palvelusta vastaaHaapaveden kaupunki
Alue Haapavesi, Pyhäntä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Haapaveden kaupunki
Päivitetty: 19.5.2020