suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Sosiaalipalvelujen tarpeiden selvittäminen

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Sosiaalityöntekijät ja sosiaaliohjaajat neuvovat ja ohjaavat asiakkaita sosiaalipalveluiden ja etuuksien hakemisessa. Heiltä saat apua erilaisiin elämäntilanteisiin, joihin liittyy esimerkiksi työttömyyttä, sairautta, taloudellisia ongelmia, päihteiden käyttöä tai peliongelmia. Palvelujen tarpeen selvittäminen määräytyy asiakkuuden mukaan. Palvelutarpeen muuttuessa tehdään arviointi uudelleen.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Asiakkaalla on oikeus palvelutarpeen arviointiin, ellei kyseessä ole tilapäinen, yksittäistä palvelua koskeva tuen tarve.

Yli 75-vuotiaiden tai ylintä vammaispalvelulain mukaista hoitotukea saavien henkilöiden tai erityistä tukea tarvitsevien lasten kohdalla palvelutarpeen arviointi on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä asian vireilletulosta. Palvelutarpeen arvion pitää tällöin valmistua viimeistään kolmen kuukauden kuluttua vireilletulosta. Samat määräajat koskevat myös lastensuojelun tarpeen arviointia, jos palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä selvitetään myös lastensuojelun tarve. Palvelutarpeet muuttuvat usein ajan mittaan, jolloin ne myös arvioidaan uudestaan.

Palvelutarpeen arvioinnin tuloksena laaditaan palvelutarpeen arvio. Se laaditaan aina yhteistyössä asiakkaan ja tarvittaessa hänen läheistensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 1.12.2021