suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Hailuodon kunta

Sosiaalipalvelujen tarpeiden selvittäminen

  • Palvelu
  • Hailuoto
  • Julkinen palvelu

Sosiaalitoimistosta saat neuvoa ja ohjausta erilaisiin elämäntilanteisiin, joihin liittyy esimerkiksi työttömyyttä, sairautta, taloudellisia ongelmia, velkaantumista, liiallista päihteiden käyttöä tai pelaamisen ongelmia. Ratkaisujen etsimiseksi ja ongelmien selvittämiseksi sinulla on mahdollisuus tavata sosiaalityöntekijää, joka auttaa sinua selvittämään tilannettasi. Saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta sinulle sopivien palveluiden piiriin.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalityöntekijään.

Tausta ja lainsäädäntö

Asiakkaalla on oikeus palvelutarpeen arviointiin, ellei kyseessä ole tilapäinen, yksittäistä palvelua koskeva tuen tarve.

Yli 75-vuotiaiden tai ylintä vammaispalvelulain mukaista hoitotukea saavien henkilöiden tai erityistä tukea tarvitsevien lasten kohdalla palvelutarpeen arviointi on aloitettava viimeistään seitsemäntenä arkipäivänä asian vireilletulosta. Palvelutarpeen arvion pitää tällöin valmistua viimeistään kolmen kuukauden kuluttua vireilletulosta. Samat määräajat koskevat myös lastensuojelun tarpeen arviointia, jos palvelutarpeen arvioinnin yhteydessä selvitetään myös lastensuojelun tarve. Palvelutarpeet muuttuvat usein ajan mittaan, jolloin ne myös arvioidaan uudestaan.

Palvelutarpeen arvioinnin tuloksena laaditaan palvelutarpeen arvio. Se laaditaan aina yhteistyössä asiakkaan ja tarvittaessa hänen läheistensä kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaHailuodon kunta
Palvelusta vastaaHailuodon kunta
Alue Hailuoto
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Hailuodon kunta
Päivitetty: 19.5.2020