suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sosiaalipalvelujen palveluohjaus aikuisille

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue: Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kieli: suomi

PALVELUOHJAUS JA NEUVONTA

Raahen sosiaalipalvelukeskuksen neuvonnasta sekä kuntien sosiaalitoimistoista saa keskitetysti tietoa hyvinvointikuntayhtymän palveluista ja tukimuodoista.

Palveluohjausta käytetään asiakkaiden ja perheiden tukimenetelmänä tarkoituksenmukaisten palvelujen löytämiseksi ja sen avulla pyritään ohjaamaan asiakas oikeaan palveluun oikeaan aikaan. Käytännössä palveluohjaus ja neuvonta on neuvomista, hakemusten ja kaavakkeiden täyttämistä, kuuntelemista, tukemista ja kuntouttavaa työskentelyä.

SOSIAALITYÖ

Sosiaalityöllä tarkoitetaan ohjausta, neuvontaa ja sosiaalisten ongelmien selvittämistä sekä muita tukitoimia, jotka ylläpitävät ja edistävät yksilöiden ja perheen turvallisuutta ja suoriutumista sekä yhteisöjen toimivuutta.

Sosiaalityöntekijään voi ottaa yhteyttä erilaisissa elämän ongelmatilanteissa, kuten perheen ihmissuhteisiin, parisuhteeseen tai lasten kasvatukseen liittyvissä pulmissa. Usein ongelmiin on helpompi puuttua silloin kun tilanne ei ole jatkunut kovin pitkään, mutta pitkittyneissäkin tilanteissa voidaan löytää ratkaisuja. Erityisen tärkeää olisi, että perheen sisäisiin väkivaltatilanteisiin haettaisiin apua.

Aikuissosiaalityöntekijän/ohjaajan työhön sisältyy mm.

- asiakastapaamiset

- sosiaaliturvaetuuksiin ja sosiaalipalveluihin liittyvä ohjaus ja neuvonta

- asiakkaan kanssa tehtävä palvelusuunnitelma

- kuntouttavaan työtoimintaan liittyvän aktivointisuunnitelman tekeminen yhdessä asiakkaan, työvoimaviranomaisen ja johtavan työvalmentajan kanssa

- asiakkaan sosiaalisen tilannekartoituksen tekeminen

- asiantuntijana toimiminen asiakas- ja yhteistyöverkostoissa

- yhdyskuntatyö

Aikuissosiaalityön palvelut järjestetään lähipalveluina, eli asiakkaat voivat asioida oman kunnan sosiaalipalvelukeskuksessa/sosiaalitoimistossa.


Toimi näin

Asiointi tapahtuu aina ajanvarauksella. Työntekijät ovat parhaiten tavoitettavissa puhelinaikana.

Yhteyttä voi ottaa myös NettiRassin kautta osoitteessa www.nettirassi.fi. Palvelun kautta voi hoitaa ajasta ja paikasta riippumatta sosiaali- ja terveydenhuollon kiireettömiä asioita. NettiRassin kautta voi lähettää viestiä ja varata aikaa sosiaalityöntekijälle sekä jättää sähköisiä hakemuksia


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Palvelun toteuttaa: 
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä