suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipäivystyksellä tarkoitetaan ympärivuorokautista sosiaalityön akuuttipalvelujen järjestämistä sosiaalisissa hätä- ja kriisitilanteissa.

Sosiaalipäivystäjän tavoittaa hätäkeskuksen kautta hätänumerosta 112.

Sosiaalipäivystäjän palvelut on tarkoitettu sopijakuntien asukkaille ja näiden kuntien alueella oleskeleville. Sopimuksen osapuolina ovat Etelä-Pohjanmaan kahden seutukunnan, Seinäjoen seudun kunnat sekä Suupohjan kunnat.

Toimi näin

Ota yhteyttä sosiaalipäivystykseen hätänumeron 112 kautta.

Virka-aikana voit olla yhteydessä myös sosiaalipalveluihin, Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymän puhelinvaihteen kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSeinäjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSuupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Alue Isojoki, Karijoki, Kauhajoki, Teuva
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suupohjan peruspalveluliikelaitoskuntayhtymä
Päivitetty: 13.5.2020