suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Salon kaupunki

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • Salo
  • Julkinen palvelu

Voit ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun haluat tehdä lastensuojeluilmoituksen tai tarvitset kiireellistä apua ja neuvontaa lastensuojeluun, aikuisväestöön, perhekriiseihin, perheväkivaltaan tai elämänhallintaan liittyvissä asioissa.

Toimi näin

Sosiaalipäivystykseen saa yhteyden hätäkeskuksen kautta vuoden jokaisena päivänä ympäri vuorokauden. Hätäkeskukseen tulee olla yhteydessä akuuteissa kriisitilanteissa.

Yhteyden sosiaalipäivystykseen saa virka-ajan ulkopuolella hätäkeskuksen kautta numerosta 112.

Kenelle ja millä ehdoin

Virka-ajan ulkopuolella sosiaalipäivystyksestä vastaa Turun sosiaalipäivystys. Salon seudulla toimii takapäivystys, jolle Turku siirtää Salon, Someron ja Kemiönsaaren alueella jalkautumista vaativat tehtävät.

Virka-ajan ulkopuolinen sosiaalipäivystys auttaa sosiaalihuollon kriisitilanteissa pääasiassa iltaisin ja viikonloppuisin. Sosiaalipäivystyksen tehtäviin kuuluvat tilanteet, jotka vaativat välittömiä sosiaaliviranomaisten toimenpiteitä.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSalon kaupunki
Palvelusta vastaaSalon kaupunki
Alue Salo
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Salon kaupunki
Päivitetty: 1.9.2020