suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rautalammin kunta

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • Rautalampi
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Kunta järjestää sosiaalipäivystyksen ympärivuorokautisesti kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi.

Kunta voi järjestää sosiaalipäivystyksen yksin tai yhteisesti muiden kuntien kanssa. Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Toimi näin

Virka-aikana kunnan sosiaalityö, iltaisin ja viikonloppuisin sekä pyhinä hälytyskeskus.

Kenelle ja millä ehdoin

Avun tarve tai huoli on akuutti ja kiireellinen. Jos avun tarve ei ole välitön, ole yhteydessä sosiaalityöntekijään virka-aikaisesti

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRautalammin kunta
Palvelusta vastaaRautalammin kunta
Alue Rautalampi
Palvelun kieletsuomi, ruotsi
Tekstistä vastaa: Rautalammin kunta
Päivitetty: 1.6.2020