suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Palvelu

Sosiaalipäivystys

Miten asioin tässä palvelussa?

Katso tähän palveluun liittyvät sähköiset asiointikanavat, puhelinpalvelut sekä palvelupaikat.
Vastuuorganisaatio: Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä
Alue: Kalajoki, Merijärvi, Pyhäjoki, Raahe, Siikajoki
Palvelun kieli: suomi

Sosiaalipäivystyksellä vastataan välittömiin ja kiireellisiin sosiaali- ja terveyspalvelujen tarpeisiin erilaisissa elämän kriisi- ja hätätilanteissa.

Sosiaalipäivystykseen ohjautuvat mm. äkilliset ja välittömät lastensuojelutilanteet, nuorten kriisitilanteet sekä perheväkivaltatilanteet. Myös työikäisten ja iäkkäiden palvelutarve arvioidaan sosiaalipäivystyksessä päivystysluonteisesti tilanteen niin vaatiessa. Onnettomuustilanteissa sosiaalipäivystys kutsutaan paikalle akuutin kriisiavun järjestämiseksi.

Sosiaalipäivystys järjestetään ympärivuorokautisesti kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi. Palveluun saa yhteyden soittamalla hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.

Sosiaalipäivystystä toteutettaessa toimitaan yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja tarpeen mukaan muiden toimijoiden kanssa.

Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän sosiaalipäivystystä toteutetaan yhteistyössä Kalajoen SoTe-yhteistoiminta-alueen kanssa.


Toimi näin

Palveluun saa yhteyden soittamalla hätänumeroon 112. Hätäkeskuspäivystäjä arvioi tilanteen ja välittää tehtävän sosiaalipäivystäjälle.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.


Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Kunta järjestää sosiaalipäivystyksen ympärivuorokautisesti kiireellisen ja välttämättömän avun turvaamiseksi.

Kunta voi järjestää sosiaalipäivystyksen yksin tai yhteisesti muiden kuntien kanssa. Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.


Palvelun toteuttaa: 
Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymä