suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • 19 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipäivystyksen tehtävänä on vastata sosiaalipalveluiden tarpeisiin äkillisissä sosiaalihuollon hätätilanteissa, joita ei voida virka-ajalla hoitaa tai siirtää seuraavaan arkipäivään. Tällaisia äkillisiä hätä- tai kriisitilanteita ovat esimerkiksi perheväkivaltatilanteet, lasten, vanhusten ja muiden hoitoa ja turvaa tarvitsevien heitteillejätöt, nuorten päihde- ja rikostilanteet, joihin polii ...

Toimi näin

Pohjois-Savon sosiaalipäivystys palvelee 24/7 sosiaalipäivystyksellisissä asioissa Keiteleen kunnan asukkaita ja alueella oleskelevia. Toiminnalla turvataan kiireellinen ja välttämätön apu kaikille väestöryhmille sosiaalisissa kriisi- ja hätätilanteissa. Sosiaalipäivystyksessä sosiaalialan ammattilainen päivystää sosiaalihuoltolain mukaisesti ja toiminta perustuu viranomaisyhteistyöhön. Pohjois-Savon sosiaalipäivystyksen 24/7 suora päivystysnumero asiakkaille on 044 718 3930. Kiireellistä apua vaativassa tilanteessa on soitettava aina hätänumeroon 112.

Tausta ja lainsäädäntö

Sinun tulee ottaa yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun tarvitset esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Palvelusta vastaa

Keiteleen kunta
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 31.10.2022