suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Kangasalan kaupunki

Sosiaalipäivystys

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Ota yhteyttä sosiaalipäivystykseen, kun tarvitset kiireellistä ja välttämätöntä apua.

Sosiaalipäivystyksen sosiaalityöntekijät vastaanottavat Kangasalan ja Pälkäneen yhteistoiminta-alueen asukkaita koskevat lastensuojeluilmoitukset, ennakolliset lastensuojeluilmoitukset ja selvittävät kiireellistä arviointia vaativat lastensuojelu- ja aikuisasiat. Päivystävät sosiaalityöntekijät vastaavat myös niihin kiireellisiin lastensuojelullisiin tarpeisiin, jotka vaativat välitöntä puuttumista lapsen kasvun ja kehityksen ollessa välittömän uhan alla. Tarvittaessa päivystäviä sosiaalityöntekijöitä voi myös konsultoida mahdollisiin huolenaiheisiin liittyen.

Toimi näin

Sosiaalipäivystykseen yhteydenotot arkipäivisin päivystysnumeroon.

Muina aikoina sosiaalipäivystyksestä vastaa Tampereen sosiaalipäivystys.

Sosiaalipäivystykseen saat yhteyden myös soittamalla yleiseen hätänumeroon 112.

Kiireettömissä asioissa lapsiperheet voivat ottaa yhteyttä lapsiperheiden sosiaalityöhön, lasten huoltoon tai tapaamisiin liittyen lastenvalvojiin ja aikuiset aikuissosiaalityöhön.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalipäivystykseen tulee ottaa yhteyttä, kun tarvitaan esimerkiksi lastensuojeluun, perhekriiseihin, perheväkivaltaan, elämänhallintaan, mielenterveyteen tai päihteisiin liittyvää kiireellistä apua. Sosiaalipäivystystä järjestetään ympärivuorokautisesti.

Sosiaalipäivystys toimii yhteistyössä terveydenhuollon päivystyksen, pelastustoimen, poliisin, hätäkeskuksen ja muiden viranomaisten kanssa.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKangasalan kaupunki
Palvelusta vastaaKangasalan kaupunki
Alue Kangasala, Pälkäne
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Kangasalan kaupunki
Päivitetty: 30.4.2020