suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keusote

Sosiaaliohjaus työikäisille

  • Palvelu
  • 6 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalipalvelut tarjoavat tukea, apua ja ohjausta arjenhallinnassa, itsenäisessä selviytymisessä ja ongelmien ennaltaehkäisyssä hyvin erilaisissa elämäntilanteissa. Hae apua, mikäli sinusta tuntuu ettet pärjää itse, omat voimasi eivät riitä tai tarvitset konkreettista apua, esimerkiksi toimeentuloon, sosiaaliseen hyvinvointiin tai asumiseen. Aluksi kanssasi tehdään palvelutarpeen arviointi, jonka perusteella suunnitellaan sinun omaan tilanteeseesi sopivat palvelut ja toimintatavat.

Sosiaaliohjaus on yksilöiden, perheiden ja yhteisöjen neuvontaa, ohjausta ja tukea

- Palvelujen käytössä

- Eri tukimuotojen yhteensovittamisessa

Palvelun tavoitteena on

- Hyvinvoinnin ja osallisuuden edistäminen

- Elämänhallinnan ja toimintakyvyn vahvistaminen

Palvelu sovitetaan yhteen muiden toimijoiden tuen kanssa ja sen toteutumista ja vaikutuksia seurataan. Palvelu toteutetaan yhteistyössä asiakkaan ja muiden asiantuntijoiden kanssa.

Toimi näin

Jos olet uusi asiakas tai tarvitset ohjausta tai neuvontaa tai avun tarpeesi on kiireellinen ota yhteys työikäisten asiakasohjaukseen.

Mikäli sinulla on voimassaoleva asiakkuus ja oma työntekijä aikuissosiaalityössä, ole suoraan häneen yhteydessä.

Jos olet huolissasi läheisestäsi tai muusta henkilöstö, voit olla yhteydessä työikäisten asiakasohjaukseen tai tehdä sähköisen tai paperisen ilmoituksen sosiaalihuollon tuen tarpeen arvioimisesta. Mäntsälän sosiaalitoimisto palvelee myös Pornaisten kuntalaisia.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on tarkoitettu 18 - 64 -vuotiaille, jotka asuvat tai oleskelevat vakinaisesti Keusoten alueen kunnissa Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Nurmijärvellä, Mäntsälässä, Pornaisissa tai Tuusulassa ja tarvitsevat tukea, neuvoa tai ohjausta erilaisissa elämänhallinnan haasteissa. Yhteyttä voi ottaa itse tai huolen herätessä, myös toisen henkilön puolesta.

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeusote
Palvelusta vastaaKeusote
Alue Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Tuusula
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keusote
Päivitetty: 2.12.2021