suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.

Sosiaalinen luototus

  • Palvelu
  • Sipoo
  • Julkinen palvelu

Seuraavassa on kerrottu lyhyesti sosiaalisen luototuksen periaatteet, jotka toivomme Sinun lukevan huolellisesti läpi ennen kuin varaat ajan työntekijälle. Lisätietoja sosiaalisen luoton hakemisesta voi saada ottamalla yhteyttä aikuissosiaalityön palvelupuhelimeen.

Kuka voi saada sosiaalisen luoton ja mihin tarkoitukseen?

Sosiaalinen luotto on tarkoitettu pienituloisille ja vähävaraisille ...

Kenelle ja millä ehdoin

Tavallisimmat syyt kielteiseen luottopäätökseen

Yleisin syy kielteiseen päätökseen on se, että maksuvara ei riitä tarvittavan suuruisen luoton hoitamiseen. Jos haet sosiaalista luottoa velkojen maksamiseen, kaikkien velkojesi yhteismäärä voi olla enintään 10.000,00 euroa. Sosiaalista luottoa ei myönnetä vain joidenkin velkojen maksamiseen. Mikäli maksuvarasi on riittävä, voidaan kuitenkin opintolaina jättää sosiaalisen luoton ulkopuolelle, jos tulosi mahdollistavat kummankin lainan hoitamisen yhtä aikaa.

Sosiaalista luottoa ei voida myöntää, jos maksuvarasi ei riitä luoton maksamiseen takaisin viidessä vuodessa.

Voit myös saada kielteisen päätöksen, jos Sinulla ei ole näyttöä kyvystä hoitaa sosiaalinen luotto. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että työsopimuksesi on määräaikainen ja päättyy ennen kuin luottosi olisi maksettu takaisin kokonaan. Arvioimme myös tapaasi käyttää rahaa, esimerkiksi normaalien laskujen (vuokran yms.) ajantasainen maksaminen tukee myönteisen luottopäätöksen saamista.

Kielteisen päätöksen voit saada myös, jos maksuvarasi muodostuu kovin suureksi tai Sinulla on omaisuutta/varallisuutta, jota voit myydä tai käyttää lainan vakuutena pankissa.

Sosiaalista luottoa ei myönnetä, jos olet yrittäjä tai opiskelija, paitsi poikkeustapauksissa. Pitkäaikainen toimeentulon saaja tai yksityishenkilön velkajärjestelyn piirissä oleva ei voi saada sosiaalista luottoa.

Palvelun toteuttaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue

Palvelusta vastaa

Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Tekstistä vastaa: Itä-Uudenmaan hyvinvointialue
Päivitetty: 2.3.2023