suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Tampereen kaupunki

Sosiaalinen kuntoutus

  • Palvelu
  • 2 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalisessa kuntoutuksessa sinua tuetaan elämäntilanteesi perusteella edistämällä kuntoutumistasi, arjenhallintaasi ja päivärytmiäsi. Tarvittaessa tehdään yhteistyötä muiden kuntoutumistasi tukevien tahojen kanssa.

Toimi näin

Yhteystiedot ja lisää tietoa palveluista löydät ohessa olevan verkkosivun kautta sekä sosiaalipalvelujen neuvonnasta.

Kenelle ja millä ehdoin

Voit hakeutua sosiaaliseen kuntoutukseen, jos olet esimerkiksi kuntoutustuella, työkyvyttömyyseläkkeellä tai olet osatyökykyinen.

Sosiaalinen kuntoutus on tarkoitettu työikäisille tamperelaisille.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalinen kuntoutus on tehostettua tukea, jolla vahvistetaan apua tarvitsevien henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, torjutaan heidän syrjäytymistään ja edistetään heidän osallisuuttaan.

Kuntoutuksessa selvitetään henkilön tuen tarve ja etsitään hänelle sopivat palvelut. Tukea voi saada esimerkiksi arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan sekä vuorovaikutussuhteisiin. Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä tuetaan nuorta, jotta tämä ei keskeyttäisi opintojaan tai työskentelyään.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota monella tavalla. Myös järjestöt ovat aktiivisia sosiaalisen kuntoutuksen järjestäjiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaTampereen kaupunki
Palvelusta vastaaTampereen kaupunki
Alue Orivesi, Tampere
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Tampereen kaupunki
Päivitetty: 20.5.2019