suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä

Sosiaalinen kuntoutus

  • Palvelu
  • 12 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Jos tarvitset tukea esimerkiksi arkielämän taitojen oppimiseen, asioiden hoitamiseen, koulutukseen tai työhön tarvittavien asioiden harjoitteluun, päihteettömänä elämiseen tai ryhmässä toimimiseen, on apua saatavissa sosiaalisen kuntoutuksen palvelulla.

Sosiaalinen kuntoutus on yhdessä tekemistä, rinnalla kulkemista ja läsnäoloa arjessasi.

Työskentelemme yksilöllisesti, yhdessä asetettujen tavoitteiden saavuttamiseksi.

Sosiaalinen kuntoutus voi tapahtua ryhmissä, kotonasi, sosiaalitoimistolla – siellä missä siitä on eniten sinulle hyötyä.

Sosiaaliseen kuntoutukseen liittyvissä asioissa ota yhteyttä sosiaalihuollon ohjaus ja neuvonta Polkuun tai iäkkäiden palvelujen asiakasohjaus Siiriin.

Jos olet sosiaalihuollon asiakas, ota yhteyttä omatyöntekijääsi.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalinen kuntoutus on tehostettua tukea, jolla vahvistetaan apua tarvitsevien henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, torjutaan heidän syrjäytymistään ja edistetään heidän osallisuuttaan.

Kuntoutuksessa selvitetään henkilön tuen tarve ja etsitään hänelle sopivat palvelut. Tukea voi saada esimerkiksi arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan sekä vuorovaikutussuhteisiin. Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä tuetaan nuorta, jotta tämä ei keskeyttäisi opintojaan tai työskentelyään.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota monella tavalla. Myös järjestöt ovat aktiivisia sosiaalisen kuntoutuksen järjestäjiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Palvelusta vastaaPäijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Alue Asikkala, Hartola, Heinola, Hollola, Iitti, Kärkölä, Lahti, Myrskylä, Orimattila, Padasjoki, Pukkila, Sysmä
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä
Päivitetty: 10.9.2020