suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Nokian kaupunki

Sosiaalinen kuntoutus

  • Palvelu
  • Nokia
  • Julkinen palvelu

Palvelutarpeen arviointiin perustuvana sosiaalisen kuntoutuksen palveluna Nokian kaupunki tarjoaa sekä yksilöllistä että ryhmämuotoista kuntoutusta. Yksilöllisessä sosiaalisessa kuntoutuksessa tehdään sosiaalinen toimintakyky- ja kuntoutustarveselvitys, neuvotaan ja ohjataan kuntoutuspalvelujen piiriin sekä sovitetaan yhteen eri kuntoutusvaihtoehtoja. Ryhmämuotoista sosiaalista kuntoutusta tarjotaan tällä hetkellä alle 29 -vuotiaille Starttipajan yhteydessä.

Toimi näin

Voit ottaa yhteyttä työikäisten sosiaalipalveluihin puhelimitse arkisin klo 11-12 tai sosiaalityön neuvontaan klo 9 -11 ja 12-15. Sosiaaliseen kuntoutukseen ohjaudutaan sosiaalityöntekijän tai työllisyyspalveluiden kautta.

Kenelle ja millä ehdoin

Kotikunta Nokia

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Sosiaalinen kuntoutus on tehostettua tukea, jolla vahvistetaan apua tarvitsevien henkilöiden sosiaalista toimintakykyä, torjutaan heidän syrjäytymistään ja edistetään heidän osallisuuttaan.

Kuntoutuksessa selvitetään henkilön tuen tarve ja etsitään hänelle sopivat palvelut. Tukea voi saada esimerkiksi arkipäivän toiminnoista suoriutumiseen ja elämänhallintaan sekä vuorovaikutussuhteisiin. Nuorten sosiaalisella kuntoutuksella tuetaan nuorten sijoittumista työ-, työkokeilu-, opiskelu-, työpaja- tai kuntoutuspaikkaan sekä tuetaan nuorta, jotta tämä ei keskeyttäisi opintojaan tai työskentelyään.

Sosiaalista kuntoutusta voidaan tarjota monella tavalla. Myös järjestöt ovat aktiivisia sosiaalisen kuntoutuksen järjestäjiä.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaNokian kaupunki
Palvelusta vastaaNokian kaupunki
Alue Nokia
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Nokian kaupunki
Päivitetty: 12.2.2021