suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Peruspalvelukuntayhtymä Kallio

Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö

  • Palvelu
  • 4 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Sosiaalihuoltolain mukainen perhetyö on keskustelua ja neuvontaa, joka tukee vanhemmuutta ja auttaa lapsiperheitä arjessaan. Perhetyössä tuetaan perheiden elämänhallintaa, vuorovaikutustaitoja ja käytännön lastenkasvatusta. Perhetyötä tehdään koko perheen kanssa pääasiallisesti perheiden kotona. Palvelu on asiakkaalle maksutonta.

Perhetyö on kaikkien perheiden ulottuvilla. Perheohjaajat tekevät verkostoyhteistyötä asiakasperheidensä asioissa ja tarvittaessa työntekijät ohjaavat perheen muiden palveluiden piiriin. Perhetyön alkaessa perheen kanssa yhdessä laaditaan perhetyön sopimus ja suunnitelma, johon perhe sitoutuu. Palvelu on määräaikaista. Perheohjaajat tekevät myös lyhytaikaista neuvontaa ja ohjausta.

Toimi näin

Ota yhteyttä palveluohjaukseen joko puhelimitse tai sähköpostilla. Palveluohjaajiin voi olla yhteydessä myös silloin, kun lapsen tai perheen asia mietityttää tai jos on tarvetta konsultoida sosiaalitoimen ammattihenkilöä, myös kun lapsi ei vielä ole sosiaalihuollon asiakkaana ja esim. yhteistyöpalaveriin tarvittaisiin sosiaalihuollon edustajaa. Palvelutarpeen arviointia voi pyytää myös kirjallisesti perhepalvelukeskuksesta/sosiaalitoimistosta.

Voit tehdä myös lastensuojeluilmoituksen, tulostettava lomake löytyy Kallion nettisivulta.

Sosiaalihuollossa prosessi etenee sovitulla tavalla. Asiakasperhe saa yhteydenoton sosiaalihuollosta viikon sisällä asian vireille tulosta. Akuutteihin tilanteisiin vastataan heti.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Palvelusta vastaaPeruspalvelukuntayhtymä Kallio
Alue Alavieska, Nivala, Sievi, Ylivieska
Palvelun kieletsuomi, englanti
Tekstistä vastaa: Peruspalvelukuntayhtymä Kallio
Päivitetty: 30.3.2021