suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Lohjan kaupunki

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu

  • Palvelu
  • Lohja
  • Julkinen palvelu

Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu (taksikortti) on tarkoitettu toimintakykyrajoitteisille ja vähävaraisille ikääntyneille, jotka eivät pysty käyttämään yleisiä kulkuneuvoja.

Kuljetuspalvelua voi käyttää asiointi- ja virkistysmatkoihin. Kuljetuspalvelua ei voi käyttää lääkäri-, kuntoutus- ja terveydenhuollon matkoihin, joihin voi saada Kelan korvausta sairausvakuutuslain mukaisesti.

Toimi näin

Ikähelpistä saa tietoa ikäihmisille suunnatusta toiminnasta Lohjalla, kaupungin ja muiden toimijoiden tuottamista palveluista sekä sosiaalietuuksiin liittyvistä asioita. Tarvittaessa palveluohjaus arvioi ikääntyneen tilanteen ja palvelutarpeen.

Kenelle ja millä ehdoin

Hakijalla täytyy olla pitkäaikaisia liikkumisvaikeuksia, jotka johtuvat hänen toimintakykynsä alenemisesta, mutta hakija ei ole liikkumisen suhteen vaikeavammainen. Myös muistihäiriö voi olla peruste kuljetuspalveluiden myöntämiselle.

Hakijan liikkuminen ei riittävästi mahdollistu esimerkiksi omaisten tai läheisten kuljetusavulla eikä julkisella joukkoliikenteellä tai palvelulinjalla.

Hakijan tulot eivät ylitä sosiaali- ja terveyslautakunnan hyväksymiä tulorajoja.

Palvelusta vastaa

Lohjan kaupunki
Tekstistä vastaa: Lohjan kaupunki
Päivitetty: 9.7.2020