suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Keiteleen kunta

Sosiaalihuollon päivätoiminta vammaisille

  • Palvelu
  • Keitele
  • Julkinen palvelu

Tarjoamme asiakkaillemme päivätoimintaa, joka tukee ja ylläpitää elämässä selviytymistä. Asiakkaita ovat eläkettä tai vastaavaa tuloa saavat kehitysvammaiset, vammaiset ja mielenterveyskuntoutujat. Päivätoimintaa järjestetään päivätoimintakeskus Wanhalla Meijerillä ja se on kuntouttavaa, tavoitteellista, aktivoivaa ja vuorovaikutteista itsenäistä elämää tukevaa toimintaa. Päivätoiminta sisältää erilaisia käden taitoja vaativaa ja kehittävää toimintaa, liikuntaa eri muodoissa, keskustelua ja sosiaalisten taitojen harjaannuttamista.

Asiakkaille maksetaan päivätoiminnasta työosuusrahaa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaKeiteleen kunta
Palvelusta vastaaKeiteleen kunta
Alue Keitele
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Keiteleen kunta
Päivitetty: 11.9.2019