suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Utsjoen kunta

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Utsjoki
  • Julkinen palvelu

Aspa Palvelutalon tuottaman päivätoiminnan tarkoituksena on järjestää kehitysvammaisille ja mielenterveyskuntoutujille toimintaa, jonka avulla ylläpidetään ja parannetaan henkilön fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toimintakykyä ja tarjotaan mielekästä toimintaa.

Ikäihmisille järjestetään kunnan omana toimintana saamenkielistä ja saamelaiskulttuurin mukaista viriketoimintaa palvelutaloissa, vuodeosastolla ja kotona asuville ihmisille.

Toimi näin

Lisätietoja avopalvelun ohjaajalta puh. 040 843 6216.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaUtsjoen kunta
Palvelusta vastaaUtsjoen kunta
Alue Utsjoki
Palvelun kieletsuomi, pohjoissaame
Tekstistä vastaa: Utsjoen kunta
Päivitetty: 4.6.2021