suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Suonenjoen kaupunki

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Suonenjoki
  • Julkinen palvelu

Vanhusten päiväkeskus toiminnalla tuetaan ikääntyneen kotona asumista luovin- ja toiminnallisin menetelmin. Päiväkeskuspäivä sisältää ateriat päivän aikana, asiakkaan terveydentilan seurantaa ja -ohjausta, monipuolista ja asiakaslähtöistä virike- ja kuntoutustoimintaa esim. aivojumppaa, muistelua, kuvallista- ja sanallista ilmaisua, kädentaitoja, musiikkia, laulua, pelejä, fysioterapeutin ohjaamaa jumppaa. Pesuapua on saatavissa päiväkeskukselta, mikäli asiakkaan siirtyminen pesutiloihin on estynyt toimintakyvyn vuoksi tai pesutilat ovat puutteelliset. Asiakkaalla on mahdollisuus kulkea toimintaan päiväkeskuksen yhteistaksilla. Asiakkailta peritään päivä- ja kuljetusmaksu.

Kehitysvammaisten päivätoiminta on virikkeellistä, sosiaalista vuorovaikutusta tukevaa toimintaa. Päivätoiminta järjestetään Palvelukeskus Väinölässä. Toiminta suunnitellaan yhdessä asiakkaiden kanssa, ottaen huomioon heidän yksilölliset tarpeensa ja toiveensa.

Kenelle ja millä ehdoin

Vanhusten päiväkeskukseen haetaan "Hakemus ikääntyneiden päiväkeskustoimintaan" -lomakkeella. Päätöksen päiväkeskus palvelun myöntämisestä tekee vanhuspalvelupäällikkö.

Kehitysvammaisten päivätoimintaa liittyvissä kysymyksissä voi ottaa yhteyytä kehitysvammapalveluiden esimieheen.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaSuonenjoen kaupunki
Palvelusta vastaaSuonenjoen kaupunki
Alue Suonenjoki
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Suonenjoen kaupunki
Päivitetty: 5.1.2022