suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • 5 kuntaa
  • Julkinen palvelu

Alue

Kannonkoski, Karstula, Kivijärvi, Kyyjärvi, Saarijärvi
Palvelun kieli: suomi

Ikääntyneiden päivätoiminta

Saarikan alueen jokaisessa kunnassa järjestetään päiväkeskustoimintaa, joissa ikäihmiset voivat kokoontua yhdessäolon ja toiminnan merkeissä. Päivätoiminta sopii esimerkiksi muistihäiriöisille, omaishoidettaville omaishoitajan vapaan järjestämiseen, yksinäisille ja heille, joilla toimintakyky on eri syistä alentunut.

Vammaispalvelujen päivä- ja työtoiminta

Vammaispalvelujen päivä- ja työtoiminnan tavoitteena on toimintakyvyn ylläpito ja vahvistaminen. Asiakkaina ovat kehitysvammaiset ja muut vammaiset sekä mielenterveys- ja päihdekuntoutujat.

Palveluihin hakeudutaan palveluohjauksen kautta ja palveluntarve arvioidaan aina yksilöllisesti.


Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksullinen.


Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.


Palvelun toteuttaa: 
SoTe ky/Perusturvaliikelaitos Saarikka