suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Rauman kaupunki

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Rauma
  • Julkinen palvelu

Vaikeavammaisten päivätoiminta Pilke (Mansikkapaikka) tarjoaa päivätoimintaa vaikeavammaisille asiakkaille. Toiminta perustuu päivittäisiä toimintoja tukevaan toimintaan ja sosiaalisten kontaktien vahvistamiseen. Päivätoiminta sisältää myös ruuanvalmistusta, retkiä ja jumppatuokioita.

Tukitalo Merituulessa järjestetään sosiaalista kuntoutusta aikuisille alle 65-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille, elämän muutosvaiheessa oleville ja muille sosiaalista kuntoutusta tarvitseville.

Kenelle ja millä ehdoin

Palvelu on maksuton.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaRauman kaupunki
Palvelusta vastaaRauman kaupunki
Alue Rauma
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Rauman kaupunki
Päivitetty: 4.5.2020