suomi.fi
Siirry suoraan sisältöön.
Vastuuorganisaatio Paimion kaupunki

Sosiaalihuollon päivätoiminta

  • Palvelu
  • Paimio
  • Julkinen palvelu

Kuntouttava päivätoiminta on tarkoitettu ikääntyneille, omassa kodissaan asuville paimiolaisille, joiden toimintakyky on alentunut. Kuntouttavan päivätoiminnan tavoitteena on tukea ikääntyneiden ja muistisairaiden kotona asumista ja ennaltaehkäistä ympärivuorokautiseen hoitoon siirtymistä. 

Omaishoitajille (yli 65-vuotiaat) kuntouttava päivätoiminta tarjoaa mahdollisuuden vapaa-aikaan ja lepoon.

Toivontuvassa kokoontuu joka päivä eri ryhmä. Ohjaajat suunnittelevat toiminnan asiakkaiden toiveiden ja tarpeiden sekä voimavarojen mukaan. Osallistumme myös Paltanpuiston palvelukeskuksen ohjelmatarjontaan. Toivontupa on virkistävä, lämminhenkinen ja kodikkuudessaan turvallinen paikka, jossa jokainen hyväksytään sellaisena kuin on. 

Kuntouttava päivätoiminta tukee ja edistää kotona asuvan ikäihmisen terveyttä, hyvinvointia ja toimintakykyä asiakkaan voimavarat huomioiden sekä luo sosiaalisia kontakteja. Toimintaamme ohjaa asiakkaan kokonaisvaltainen hyvinvointi.

Kuntouttava päivätoiminta on osa Paimion kaupungin vanhuspalveluja. Olemme aktiivisessa yhteistyössä Kotihoidon, omaisten, kotihoidon fysioterapeutin ja muistihoitajan kanssa.

Tausta ja lainsäädäntö

Vammaisille henkilöille, ikääntyneille ja muille sosiaalihuollon palveluiden käyttäjille järjestetään päivätoimintaa, joka tukee itsenäistä selviytymistä, edistää ihmissuhteita ja tarjoaa mielekästä tekemistä. Päivätoiminnassa voidaan esimerkiksi pelata pelejä, kuunnella musiikkia, tanssia tai harrastaa muuta liikuntaa, ulkoilla ja keskustella ohjatusti tai vapaamuotoisesti.

Jos vaikeavammaisella henkilöllä ei ole edellytyksiä osallistua työtoimintaan, hän on oikeutettu osallistumaan päivätoimintaan viitenä päivänä viikossa. Päivätoiminnassa olevalla työikäisellä on mahdollisuus kokeilla myös työtoimintaan osallistumista.

Perustiedot

Palvelun toteuttaaPaimion kaupunki
Palvelusta vastaaPaimion kaupunki
Alue Paimio
Palvelun kielisuomi
Tekstistä vastaa: Paimion kaupunki
Päivitetty: 24.9.2021